hits

Måneden som gikk - Juli 2017

 • Publisert: 30.07.2017, 15:04
 • Kategori: Hverdag
 • MÅNEDENS OPPTUR 

  Juli har budt på mange oppturer, noen større enn andre. Den oppturen som overrasket meg aller mest, og som virkelig har betydd mye, for meg er at jeg fikk igjen en klage-karakter. Jeg gikk fra stryk til C på en eksamen! Jeg ble så glad at jeg begynte å gråte, og visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, hahah. En annen fin ting som også er verdt å nevne er kjæresteturen til Zakynthos. Veldig fint å være helt alene en hel uke, bare Marius og jeg ♥

  MÅNEDENS NEDTUR

  Uten tvil maten på hotellet i Zakynthos! Det var en skikkelig skuffelse; lite variasjon, maten var enten smakløs eller så smakte den direkte vondt. Ikke så de ulike rettene noe appetittelig ut heller. Det endte med at vi spiste ute fem av sju kvelder, noe som ikke burde ha vært nødvendig, med tanke på at vi hadde betalt for all-inclusive. Rett og slett en skikkelig nedtur...

  MÅNEDENS INNKJØP

  Denne måneden har jeg prøvd å ikke shoppe så alt for mye; jeg har rett og slett det meste jeg trenger. Likevel har jeg ett innkjøp denne måneden som jeg er ganske fornøyd med, nemlig tre små tøy-nett fra Søstrene grene. De er ikke større enn et A4 ark, kanskje enda litt mindre, noe som gjør at de er lette å bare brette sammen og ha i sekken eller veska. De er perfekte til å samle frukt og grønnsaker i løsvekt, så man slipper å bruke plastposene fra butikken. Så tøy-nettene er med på å redusere plastforbruket mitt, noe som er veldig bra!

  MÅNEDENS MUSIKK 

  Denne måneden har verden min virkelig stått stille når det kommer til musikk-fronten. Så og si ingenting nytt har blitt lagt til på mine lister! Gamle klassikere har dermed fått ta opp plassen. Noen ganger er det eneste en trenger litt "gammel" stemningsmusikk; låter jeg hørte på da jeg var mindre, eller slike klassiske sommersanger. Derfor har jeg hørt på alt fra Wannabe av Spice Girls og Ice Ice Baby av Vanilla Ice, til Jenter av Diderre og Idyll av Postgirobygget. 

  MÅNEDENS BOK 

  Jeg har faktisk lest ut nesten hele fem bøker denne måneden, der tre av dem har falt godt i smak. Én av dem skiller seg likevel litt mer ut enn de andre to. "I morgen var jeg alltid en løve" av Arnhild Lauveng er en liten bok med en stor historie. Det er en sann historie, nesten enn form for biografi, der Lauveng forteller om sin historie fra da hun hadde schizofreni. Boken tar oss med gjennom hele hennes liv, fra før hun ble syk, til hun ble frisk. Boken går så til de grader i dybden, og språket er beundringsverdig og vakkert, i kontrast til historien og bokens innhold. Til tider er boken trist, andre ganger morsom, og det er nettopp det som gjør den til en så god bok; historien er fortalt så ærlig og spennende, noe som gjorde at jeg leste den ut på rundt 24 timer.

  MÅNEDENS FILM

  Film ja, det er jeg ikke så flik til å se. Jeg er heller ikke så flink til å huske hvilken filmer jeg har sett til hvilken tid. Likevel husker jeg hvertfall én film jeg så denne måneden, nemlig Pirates og the Caribbean: Dead men tell no tales. Marius og jeg så den på kino, så det er derfor jeg husker at jeg så den i juli, haha! Jeg likte den veldig godt, den var spennende og morsom, og stod til forventningene. 

  Hva var din opptur i juli?

 • Publisert: 30.07.2017, 15:04
 • Kategori: Hverdag
 • 5 kommentarer
 • Dagen idag - 28.07.17

 • Publisert: 28.07.2017, 18:25
 • Kategori: Hverdag
 • For flere år siden hadde jeg en aktiv blogg der jeg skrev om alt mellom himmel og jord. Fra hva jeg gjorde i løpet av en dag, til hvilken musikk jeg likte. På bloggen nå skriver jeg svært sjeldent om hverdagen min, og jeg lurer litt på hvorfor jeg sluttet med det. Jeg virkelig elsket å blogge, så jeg tenkte at jeg skulle gi det et nytt forsøk. I hvert fall nogenlunde blogge om hverdagslige ting, om og når jeg føler for det. Og idag gjør jeg det! 

  Susann og jeg møttes og dro en tur til sentrum sammen. Vi var innom en sykt svær bokhandel for å kikke, et sted jeg definitivt skal tilbake til. Jeg bare eeelsker å gå i bokhandlere; jeg kunne rett og slett blitt der i flere timer. Syntes det er så gøy å gå å se på bokomslag og lese bak på bøker. Og ikke minst kjøpe nye bøker, det gir meg en liten lykke, heheh. Vi svirret litt rundt i sentrum. Dro innom blomstermarkedet (et annet sted jeg kunne gått å kikket i en evighet), og flere butikker for å kikke. Vi endte opp med å spise lunsj på The Juicery. Det er så utrolig digg med acai-bowl! Kunne spist det til frokost hver dag om jeg kunne. Var veldig koselig å kunne ha en liten venninne-dag, noe vi ikke har hatt på lenge.

  Straks kommer kjæresten min og lillebror hjem. Lillebroren min skal overnatte hos oss i helga, noe som blir veldig koselig. Han har jo ikke sett leiligheten Marius og jeg har flyttet inn i, så det var på tide med et Oslobesøk for ham syntes jeg. Så i hele helga skal vi bare finne på mye gøy og kose oss masse! Alt i alt har det vært en superfin dag, og det er jeg sikker på at resten av helga også blir ♥
     Håper du har hatt en fin dag. God helg :) 

  #bøker #thejuicery #blomster #hverdag

 • Publisert: 28.07.2017, 18:25
 • Kategori: Hverdag
 • 2 kommentarer
 • Skyhøye drømmer og lave mål

 • Publisert: 27.07.2017, 13:11
 • Kategori: Personlig
 • Jeg har alltid hatt mange ønsker og drømmer. Det er det livet består av, og før eller siden blir en drøm til et mål. Om så det er et ønske om å kunne lære å sykle, og så gå inn for å klare det, eller om det er en drøm om å reise til Italia, og så booke en reise til Roma. Flere drømmer og ønsker blir til mål før eller siden. Det er kun én drøm og ett ønske som enda ikke har blitt til noe mål for meg, og som har vært en drøm jeg har bært med meg lenge. Jeg drømmer om å en gang bli kjent for det jeg har skrevet, og jeg ønsker å gi ut en bok. Dette har jeg drømt om, og ønsket meg i flere år, men likevel har jeg ikke kommet noe på vei. Jeg har ikke jobbet for å realisere denne drømmen, og selv om ønsket har vært tilstede har det ikke vært bastant nok. Dette vil jeg nå å endre på.

  Det er lov å drømme og å ønske seg ting som kan fremstå uvirkelige og urimelige, det er nettopp derfor det kalles en drøm. Jeg tror likevel at selv om en ikke klarer å nå drømmen eller ønsket som et mål, kan man klare å nå delmål som leder mot slutt-målet. Derfor har jeg valgt å sette med moen delmål som jeg nå fremover ønsker å jobbe mot.

  1. Skrive mer. Enten det er dagbok, blogg, dikt, novelle eller begynnelsen på en roman. Jeg vil begynne å skrive mer og la skriving spille en større del i hverdagen min enn det skrivingen gjør nå. For øyeblikket er skriving så og si fraværende, og på den måten vil jeg jo ikke komme noen vei med drømmen eller ønsket mitt...

  2. Lese mer. Lesing og skriving går hånd i hånd, syntes jeg. Skal man skrive godt må man også lese litteratur, og hente inspirasjon derfra. Det fungerer for meg, har jeg erfart. Det å lese istede for å se en film eller bare surre rundt på Youtube er for det første mye mer beroligende, og utvider kunnskapene mine, der en både kan ta lærdom av litteraturens innhold og form. 

  3. Delta på et skrivekurs. Jeg har lenge lekt med tanken på å melde meg på et skrivekurs. Jeg syntes det virker så spennende og inspirerende å kunne få tips og råd fra fagfolk og forfattere, og ikke bare lese om litteratur og skrivetips på nettet. Jeg tror det kunne funket som et skikkelig spark i rumpa, og inspirert meg til å ville skrive mer, og kanskje jobbe enda hardere for å skrive ferdig en bok. 

  Det å skrive ned delmålene kan være til stor hjelp for meg; å se dem svart på hvitt og å vite at jeg nå har "sagt dem høyt" til flere personer kan på en eller annen måte pushe meg enda mer til å jobbe mot de "små" målene. Delmålene er også overkommelige, noe som gjør at de ikke er tidsbegrenset, og går an å kombinere både med studier og jobb. Så får vi se da, om jeg klarer å nå disse delmålene, og om de en eller annen dag får meg til å oppfylle ønsket og drømmen min. 

  Hva er din største drøm som du vil jobbe for å oppfylle?

 • Publisert: 27.07.2017, 13:11
 • Kategori: Personlig
 • 0 kommentarer
 • To år i tigerstaden

 • Publisert: 02.07.2017, 20:23
 • Kategori: Hverdag
 • Hælledussan, for et år! Tenk at det nå snart er hele to år siden jeg flyttet fra Skien. Som 18 åring forlot jeg alt trygt hjemme i lille Skien og tok noen tvilsomme steg inn i Oslo, men med en stor nysgjerrighet. Her sitter jeg nå, to år etter, og føler meg både forandret og helt lik som jeg gjorde på dette tidspunktet i 2015. Men gudene skal vite at selv om ikke jeg er så veldig mye forandret, så er omgivelsene og erfaringene mine det. Jeg skrev ett innlegg som dette ifjor på samme tid, ante fred og ingen fare om at året som lå meg i vente skulle inneholde så mange forandringer og inntrykk. 

  Jeg sitter nå i en leilighet på Grunerløkka, noe som betyr at jeg har flyttet for tredje gang på to år. En leilighet på litt under 40kvm, med kun ett soverom som jeg deler med min samboer, aka kjæresten min. Om noen hadde fortalt meg for ett år siden at jeg kom til å ha kjæreste og attpåtil være samboer om ett år, hadde jeg ledd høyere enn noen gang før! For DET hadde jeg trodd var en av historiens latterligste vitser. Nå sitter jeg her da, men verdens skjønneste fyr, i verdens skjønneste lille leilighet, og jeg kunne ikke vært mer stolt og fornøyd med det! 

  Når det kommer til skolegangen har jeg også lært en ting eller to; for det første er det ikke lurt å åpne pensumbøkene samme dag som eksamen. Og for det andre er det helt i orden å ikke klare alt på første forsøk. Livet mitt har gått på skinner, så det at jeg først nå skeier litt av banen må jeg bare finne meg i. Sett alt i betraktning er jeg nokså fornøyd med karakterene mine, der jeg har flere B'er enn noen andre karakterer på karakterkortet. Det må da være lov å stryke litt av seg selv, hehe. For å sette ting i enda større perspektiv er det også 4 emner som ikke enda er bestått. Merk mine ord; enda! For jeg skal klare å bestå alt til slutt. 

  Når det kommer til opplevelser det siste året så har jeg opplevd en hel del. Jeg har vært i London to ganger, første gang med kjæresten min, andre gang med bestevenninna mi. Jeg har vært en helg i Gøteborg, noe som var veldig koselig! Var en uke i byen Lindos, som ligger på Rhodos i Mai, sammen med kjæresten min, og foreldrene mine. Jeg absolutt elsker Rhodos, så det er alltid så deilig å være tilbake der. Helt til sist så venter en uke i Zakynthos. Samboern min og jeg drar i midten av juli, og jeg gleder meg masse. Har aldri vært på Zakynthos, så det blir spennende. Er så takknemlig for alt jeg har opplevd hittil i år, og for at jeg har kunnet reist så mye. 

  For ikke lenge siden skjedde enda en stor forandring. Jeg begynte å jobbe på en annen blomsterbutikk enn den jeg har jobbet i nesten siden jeg flyttet til Oslo. Det var både bra og dårlig på en gang, men alt i alt får jeg fortsatt jobbet med blomster og planter, noe jeg er stooooor-fornøyd med! Og med det har halve 2017 vært et helt fantastisk år! De 2 årene jeg har bodd i Oslo har vært like gode, noe jeg er sikker på at de neste årene også blir. 

 • Publisert: 02.07.2017, 20:23
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer