hits

Mine favoritt Instagrammer

 • Publisert: 22.03.2018, 12:13
 • Kategori: Tips
 • Jeg elsker instagram! Er sikker på at jeg kunne scrollet meg gjennom Insta i flere timer uten å bli lei. Jeg digger å oppdage nye og inspirerende kontoer å følge, så tenkte å dele noen av mine favoritter, så kanskje finner du en ny favoritt-konto. 

  @ O R I O N V A N E S S A

  Orion har en konto jeg har fulgt veldig lenge. Hun legger ut en del mote og stemningsbilder, og innimellom litt dikt eller kunst. Hun her har en superkul stil, og jeg er veldig glad i måten hun tar bilder på og redigerer dem. Feeden hennes er skikkelig fin!

  @ A N N I J O R

  Anniken har en av de kuleste Insta-kontoene etter min mening. Hun poster hyppig, fine stemningsbilder og mye variert. Jeg digger stilen hennes og blir alltid inspirert av å se på det hun poster. 

  @ A L L A N A R A M A A

  Jeg begynte nylig å følge denne insta-kontoen, men digger den allerede! Allana legger ut mye variert, alt fra sminke til mote. Hun har også veldig kul frisyre, så får litt inspirasjon til hvordan jeg kan style håret.

  @ E M I T A Z

  Jeg følger først og fremst denne kontoen for å få inspirasjon til antrekk, for Emelie kler seg så enkelt, men pent. Hun legger ut mye bilder fra reiser hun er på, så om du ser etter reise-inspirasjon er dette en super konto.

  @ A M A N D A M A R I A J O S E F I N A

  Amanda har jeg fulgt en god stund, blir aldri lei av bildene hennes. Hun legger ut veldig mye forskjellig, men kanskje mest bilder av bøker, planter, mat og interiør. Bildene er retro og stilige, og feeden hennes er on point!

  @ S A R A H S _ D A Y

  Om du ser etter en kosthold og fitness konto anbefaler jeg Sarahs! Hun poster masse stemningsbilder og sjukt mye digg og sunn mat. Bildene hennes er alltid veldig fargerike og livlige, noe som får meg til å lengte etter sommeren! 

  Håper du fant den en ny konto å følge! Tips gjerne om du har noen egne favoritter, og si gjerne ifra om du er interessert i en enda et innlegg som dette. Har så absolutt mange flere stilige kontoer å anbefale. 

 • Publisert: 22.03.2018, 12:13
 • Kategori: Tips
 • 1 kommentarer
 • The Handmaid's Tale

 • Publisert: 19.03.2018, 14:42
 • Kategori: Bokanmeldelser
 • THE HANDMAID'S TALE av MARGARET ATWOOD

  Denne boken ble publisert på 1980-tallet, likevel kan innholdet være veldig aktuelt idag. Boken handler om en verden (i fremtiden) der kvinner og menn ikke lenger er like mye verdt. Kvinner har mistet alle sine rettigheter; de får ikke lese eller skrive, ikke prate med hverandre eller andre om de ikke blir snakket til, de får ikke en gang bestemme over sin egen kropp. Gjennom boken følger vi Offred som er en handmaid, og gjennom boken forteller hun i historien om hvordan verden ble som den ble, og hennes opplevelse. Da det ble bestemt at samfunnet skulle total-forandres mistet hun både mannen og barnet sitt, og ble tvunget til å leve i tjeneste til sin offiser, der hele hennes eksistens er sentrert rundt plikten hennes til å bli gravid og bære frem barnet for offiseren og hans kone. Hun har altså ingen annen plass i denne verden enn å skulle føde, noe som er vanskelig da et stort problem i samfunnet er at mange mennesker har blitt sterile. 

  Denne boken er en skremmende dystopi-roman! Det gikk frysninger gjennom kroppen min mens jeg leste den. Historien er forstyrrende og grusom, men likevel så skremmende virkelighetsnær. Hele konseptet i boken er så velskrevet og gjennomført at det føles virkelig, og som om det er en sjanse for at fremtiden kan rammes på samme måte som verden i boken. Den var godt skrevet, og holdt på spenningen gjennom hele boken. Om du ønsker å lese en skremmende og spennende bok er denne virkelig til å anbefale! Jeg vet også at den er laget som serie på HBO, om noen heller ønsker å se historien. Jeg ga boken tre av fem stjerner på Goodreads. Har du lest boken eller sett serien? 

 • Publisert: 19.03.2018, 14:42
 • Kategori: Bokanmeldelser
 • 0 kommentarer
 • DIY - Fluffy krakk

 • Publisert: 17.03.2018, 12:50
 • Kategori: DIY
 • Fra kjedelig IKEA krakk til fancy, fluffy puff! Jeg fikk ideen fra en youtube-video, og tenkte at det må jeg også prøve. Jeg hadde allerede krakken (Marius krakk fra IKEA), og hadde sett meg ut en pute jeg likte fra Jysk. Hobbyspray i bronse kjøpte jeg fra Biltema. Siden jeg allerede hadde krakken måtte jeg bare kjøpe pute og spray, så til sammen brukte jeg rundt 200 kr, noe som ikke er ille i det hele tatt, i og med at krakken ser mye mer eksklusiv ut enn det den egentlig er. Jeg har også masse igjen av spraymalingen, så den skal bli brukt på andre ting etterhvert. 

  H O W  T O  D O  I T

  Det du trenger er en krakk, en pute og hobbyspray. Jeg begynte med å skru av platen på krakken, stappet den inn i putetrekket og klipte hull til skruene. Deretter sprayet jeg stolbena, lot det tørke, før jeg skrudde på bena igjen. Og vipps; så har du en skikkelig fin og unik krakk! Hva syntes du om krakken?

  #diy #interiør #krakk #puff #pute #ikea #pynt 

 • Publisert: 17.03.2018, 12:50
 • Kategori: DIY
 • 2 kommentarer
 • 5 ting jeg skulle ønske jeg visste da jeg var 15 år

 • Publisert: 13.03.2018, 11:22
 • Kategori: Personlig
 • J E G  K O M M E R  T I L  Å  F O R A N D R E  M E G 

  Da jeg var femten levde jeg litt i trua på at den jeg var som femten åring var den jeg skulle forbli. Jeg følte at jeg hadde funnet meg selv, hva jeg sto for og hva jeg ønsket å oppnå i fremtiden. Idag står jeg kanskje for mye av det samme som da jeg var 15, men føler fortsatt at jeg hele tiden oppdager nye sider ved meg selv. Da jeg var 15 hadde jeg planene klare for fremtiden, men bare noen år etter valgte jeg å gå en helt annen retning enn det den 15 år gamle meg ville ha gjort. Om jeg skulle fortalt meg selv noe for 6 år siden så er det at jeg kommer til å forandre meg, og at det er helt ok. Det hadde jo vært merkelig om jeg som 15 og 21 åring ville de helt samme tingene. 

  I K K E  S T R E S S

  Er det noe jeg er ekspert på så er det å stresse. Jeg har mange års erfaring, og var i full gang også som femten. Jeg stresset med skole, med idrett og trening, med venner, med lesing, blogging og skriving. Alt ble til stress, men der og da føltes det hele nødvendig. Men nei, det er det ikke. Alle prøver på skolen er ikke like viktige, om jeg får en dårlig karakter er ikke det noe som vil være med meg resten av livet. Jeg har tenkt på dette så mange ganger, og om jeg hadde fått muligheten til å gå tilbake i tid og tatt en skikkelig peptalk med meg selv ville jeg helt klart sagt; slutt med stressinga! 
   

  J E G  E R  B R A  N O K  S O M  J E G  E R

  Da jeg var litt yngre var jeg alltid misfornøyd med meg selv, når det kom til livserfaring, utseende og prestasjon. Jeg følte alltid at jeg kunne gjort ting bedre, eller sett finere ut. Idag sitter jeg med litt mer erfaring og skulle gjerne ha gitt meg selv som femten åring litt creds for alt det harde arbeide på skolen, og sagt at jeg ikke trenger å bruke sminke hele tiden, fordi jeg er jo fin nok som jeg er uten. 
   

  J E G  E R  I K K E  F O R E L S K A

  Jeg har alltid vært en håpløs romantiker, selv om jeg ikke kan skryte på meg mange kjærester oppigjennom åra. Da jeg var i alderen fra fjorten til seksten gikk jeg rundt og fortalte meg selv at jeg var forelska; at jeg aldri hadde kjent på sånne følelser før. Idag må jeg bare le! For det var ikke før som 20 åring jeg følte på en ekte forelskelse. Så fort du har følt deg skikkelig forelska, sånn på ordentlig, så skjønner du at alle følelser du har knyttet til forelskelse egentlig ikke har vært det. Så jeg var nok aldri forelska som femtenåring, selv om det var det jeg trodde jeg var. 

  K V A L I T E T  F R E M F O R  K V A N T I T E T

  På ungdomsskolen var jeg litt stressa for at jeg ikke hadde nok venner. Jeg var ikke en av "de populære", var egentlig tilfreds med det, men ønsket meg flere venner. Det er ikke før nå flere år etter at jeg ser kvalitet fremfor kvantitet. Det er helt greit å ha en liten håndfull gode venner, fremfor et hav å velge i mellom. Jeg tror det er slike vennskap som passer meg og personligheten min best, og også Stine som femten åring.

  Tror jeg var rundt 15-16 på dette bildet. Syntes ikke jeg har forandret meg så alt for mye utseendemessig, men personlig har jeg virkelig vokst og utviklet meg. Hva ville du fortalt ditt 15 år gamle jeg?

 • Publisert: 13.03.2018, 11:22
 • Kategori: Personlig
 • 2 kommentarer
 • Kan jeg bli med deg hjem

 • Publisert: 10.03.2018, 12:36
 • Kategori: Bokanmeldelser
 • K A N  J E G  B L I  M E D  D E G  H J E M  av  M A R I E  A U B E R T

  Igår kjøpte jeg meg denne lille novellesamlingen, og kun få timer etter hadde jeg pløyd gjennom den i sin helhet. Den slukte meg rett og slett, hver og en av di ni novellene fanget meg og fikk meg til å ville ha mer. Dette er en samling med ni ulike noveller, som har et gjennomgående tema om forhold; alt fra kjærlighet, vennskap, og forhold mellom barn og foreldre. Novellene er dystre og skamløse, har et lett og nakent språk som griper deg ved første setning. Alle novellene skilte seg ut på sin måte, og jeg kan garantere at minst én av novellene vil treffe deg som en pil i brystet. 

  Selv likte jeg novellen "Bare gjør det" veldig godt. Jeg tror flere i 20-åra kan kjenne seg igjen til en viss grad. Jeg har ikke lyst til å røpe så alt for mye om hva den handler om, for den må rett og slett leses. Kort fortalt handler den om en kvinne som prøver å overbevise seg selv om at hun er noe hun ikke er; at hun ikke er den typen som får følelser for en hun er intim med. At hun bare kan si opp jobben og flytte til New York om hun vil det. Når alt kommer til alt er hun ikke slik, uansett hvor mye hun prøver å overbevise seg selv og venninnene sine om det. 

  Dette er bare én av favorittene fra samlingen. Flere traff meg virkelig, og jeg vet allerede at dette er en bok jeg kommer til å lese igjen og igjen. Jeg likte den så godt at jeg ga den fem av fem stjerner på Goodreads, og den hadde til og med fortjent enda en stjerne om jeg kunne gitt det. 

  #bok #bøker #litteratur #bokanmeldelse #novelle #novellesamling 

 • Publisert: 10.03.2018, 12:36
 • Kategori: Bokanmeldelser
 • 2 kommentarer
 • Litt magi i hverdagen

 • Publisert: 09.03.2018, 10:02
 • Kategori: Hverdag
 • Jeg har alltid vært fascinert av det overnaturlige, spesielt når det kommer til gjenferd og sjeleliv. Jeg har en slags ærefrykt for det, og selv om mye kan virke unaturlig og rart er det likevel noe i meg som tror litt på det. Som for eksempel aura. Noen ganger kan det virke som om enkelte personer stråler med god energi. Andre ganger kan jeg komme inn i et rom fylt av mennesker og kjenne en tyngde i brystet, noe som kan beskrives som en negativ energi. 

  Her om dagen fikk jeg en tanke; om jeg kan kjenne på energien til mennesker, hva da med krystaller? Jeg har lest mye om krystaller om energiene de visst nok skal utstråle. Hver krystall har sin kraft og alle er forskjellige, litt som oss mennesker. Krystaller kan visstnok for eksempel gi fra seg en energi som styrker indre ro, demper negative energier, eller hjelper mot migrene. Det finnes en krystall for det meste. Etter å ha lest litt her og der, og blitt veldig nysgjerrig, så har jeg skaffet meg tre krystaller. Jeg kjøpte dem uten å vite så alt for mye om hver av dem, gikk litt på magefølelsen og hvilken jeg likte best. Jeg har lest at man ofte velger den krystallen som man har behov for. Derfor ble disse tre krystallene med meg hjem. Om de ikke har noen effekt så er de i alle fall veldig dekorative og fine og se på! 

   

 • Publisert: 09.03.2018, 10:02
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer