hits
YOUNGWRITER.BLOGG.NO

5 ting jeg skulle ønske jeg visste da jeg var 15 år

 • Publisert: 13.03.2018, 11:22
 • Kategori: Personlig
 • J E G  K O M M E R  T I L  Å  F O R A N D R E  M E G 

  Da jeg var femten levde jeg litt i trua på at den jeg var som femten åring var den jeg skulle forbli. Jeg følte at jeg hadde funnet meg selv, hva jeg sto for og hva jeg ønsket å oppnå i fremtiden. Idag står jeg kanskje for mye av det samme som da jeg var 15, men føler fortsatt at jeg hele tiden oppdager nye sider ved meg selv. Da jeg var 15 hadde jeg planene klare for fremtiden, men bare noen år etter valgte jeg å gå en helt annen retning enn det den 15 år gamle meg ville ha gjort. Om jeg skulle fortalt meg selv noe for 6 år siden så er det at jeg kommer til å forandre meg, og at det er helt ok. Det hadde jo vært merkelig om jeg som 15 og 21 åring ville de helt samme tingene. 

  I K K E  S T R E S S

  Er det noe jeg er ekspert på så er det å stresse. Jeg har mange års erfaring, og var i full gang også som femten. Jeg stresset med skole, med idrett og trening, med venner, med lesing, blogging og skriving. Alt ble til stress, men der og da føltes det hele nødvendig. Men nei, det er det ikke. Alle prøver på skolen er ikke like viktige, om jeg får en dårlig karakter er ikke det noe som vil være med meg resten av livet. Jeg har tenkt på dette så mange ganger, og om jeg hadde fått muligheten til å gå tilbake i tid og tatt en skikkelig peptalk med meg selv ville jeg helt klart sagt; slutt med stressinga! 
   

  J E G  E R  B R A  N O K  S O M  J E G  E R

  Da jeg var litt yngre var jeg alltid misfornøyd med meg selv, når det kom til livserfaring, utseende og prestasjon. Jeg følte alltid at jeg kunne gjort ting bedre, eller sett finere ut. Idag sitter jeg med litt mer erfaring og skulle gjerne ha gitt meg selv som femten åring litt creds for alt det harde arbeide på skolen, og sagt at jeg ikke trenger å bruke sminke hele tiden, fordi jeg er jo fin nok som jeg er uten. 
   

  J E G  E R  I K K E  F O R E L S K A

  Jeg har alltid vært en håpløs romantiker, selv om jeg ikke kan skryte på meg mange kjærester oppigjennom åra. Da jeg var i alderen fra fjorten til seksten gikk jeg rundt og fortalte meg selv at jeg var forelska; at jeg aldri hadde kjent på sånne følelser før. Idag må jeg bare le! For det var ikke før som 20 åring jeg følte på en ekte forelskelse. Så fort du har følt deg skikkelig forelska, sånn på ordentlig, så skjønner du at alle følelser du har knyttet til forelskelse egentlig ikke har vært det. Så jeg var nok aldri forelska som femtenåring, selv om det var det jeg trodde jeg var. 

  K V A L I T E T  F R E M F O R  K V A N T I T E T

  På ungdomsskolen var jeg litt stressa for at jeg ikke hadde nok venner. Jeg var ikke en av "de populære", var egentlig tilfreds med det, men ønsket meg flere venner. Det er ikke før nå flere år etter at jeg ser kvalitet fremfor kvantitet. Det er helt greit å ha en liten håndfull gode venner, fremfor et hav å velge i mellom. Jeg tror det er slike vennskap som passer meg og personligheten min best, og også Stine som femten åring.

  Tror jeg var rundt 15-16 på dette bildet. Syntes ikke jeg har forandret meg så alt for mye utseendemessig, men personlig har jeg virkelig vokst og utviklet meg. Hva ville du fortalt ditt 15 år gamle jeg?

  2 kommentarer

  CamyReed

  13.03.2018 kl.13:06

  å jeg kjenner meg så godt igjen i mye av det du skriver her. Hadde vi bare vist alt dette når vi var 15, så hadde vi nok hatt det litt lettere med oss selv<3 Ha en fin dag videre

  Stine

  13.03.2018 kl.13:38

  CamyReed: Det har du nok rett i :) Takk, ha en fin dag du også!

  Skriv en ny kommentar