hits
YOUNGWRITER.BLOGG.NO

Tips: Kjøp bøker brukt!

 • Publisert: 12.10.2017, 10:41
 • Kategori: Tips
 • Det er ikke til å stikke under en stol at bøker kan være dyrt. Det kan spesielt bli dyrt om en leser flere bøker i måneden. En ny bok kan koste opp mot 350 kr, og selv om det som oftest er verdt pengene, er det mye penger for kun én bok. Det blir noen ganger billigere om en bestiller fra nettet og sider som Amazon (om en leser engelske bøker), men likevel koster da pocket-bøker rundt hundrelappen. Derfor er et superbra tips å kjøpe bøker brukt, for å spare penger, og for å få flere bøker for pengene.

  Jeg har kjøpt mange bøker brukt på Fretex. Der koster en pocketbok 23 kr, og en hardcover-bok 33 kr. Jeg har blant annet kommet over noen av de gamle utgavene av Harry Potter, Bloomsbury UK Children's Edition, som jeg ikke har kommet over i butikk. Fant her om dagen flere helt nye bøker, der prislappene fra Ark fortsatt stod på. De kostet originalt opp mot 200 kr, men ble solgt for 23 kr, uten en eneste skramme. Kjøpte selv en innbundet versjon av Stalker av Lars Kepler som ikke så ut til å være lest i da den ikke hadde noen bruksmerker. Den kostet kun 33 kr, og koster 379 kr ny på nettet. En kan altså komme over noen skikkelige kupp om man bare tar seg tid til å lete. Jeg har også gått inn på Fretex for å lete etter spesifikke bøker og funnet dem, uten å måtte sjekke andre bokhandlere først. Det er altså maaange fordeler ved å kjøpe bøker brukt. 
   

  Fordeler med å kjøpe brukte bøker: 

  ♥ Det er billig!
  ♥ Du oppdager nye bøker du ellers aldri ville kommet over
  ♥ Terskelen er lavere for å prøve noe nytt og spennende, og en kan finne ut om en liker ulike sjangere og temaer
  ♥ Du kan finne bøker som du ikke finner andre steder, for eksempel fordi de er gått ut av produksjon 
  ♥ Du kan komme over sjeldne utgaver som ikke selges lenger, eller utgaver av bøker som matcher en serie du allerede eier 
  ♥ Det er gøy! Å lete gjennom og lese bakpå bøker for å se om en finner noe interessant er nesten som en skattejakt 
  ♥ Det er miljøvennlig

  #bok #tips #boktips #bøker #litteratur #innkjøp #shopping #fretex #vintage #brukt 

  3 kommentarer

  Draugr

  12.10.2017 kl.11:08

  Du glemte å nevne med hjerte at man kan komme over versjoner man ellers ikke finner i dag. Selv har jeg en bok som er skrevet i bokmål, den boken finnes bare i nynorsk i dag og kan ikke kjøpes i bokmål lengre. :)

  Stine

  12.10.2017 kl.11:23

  Draugr: Så gøy! Det er absolutt også en veldig stor fordel ved å kjøpe brukte bøker :)

  Lilli

  12.10.2017 kl.15:05

  Helt enig, har masse bøker fra Fretex selv, amazon og :)

  Skriv en ny kommentar