hits
YOUNGWRITER.BLOGG.NO

Fire bøker som forandret livet mitt... littegrann

 • Publisert: 09.08.2017, 11:36
 • Kategori: Litteratur
 • The fault in our stars av John Green 

  Jeg leste denne boken i 2013, om jeg husker riktig, og siden den gang har jeg lest den flere ganger. Boken står meg veldig nært, og har gitt meg utrolig mye glede. Jeg leste den rundt den tiden mamma fikk kreft, noe som gjorde at boken har blitt ekstra spesiell for meg. De gangene jeg leser den føler jeg at det er som å møte noen venner jeg ikke har sett på en lang stund. Karakterene føles så virkelige og har en spesiell plass i hjertet mitt. Boken forandret livet mitt på den måten at den er så full av håp som smittet over på meg. Den var så ekte, og viste meg at uansett situasjon, så byr livet på gleder og sorger, og dette er følelser som må føles. Boken har jeg så og si markert ihjel! Jeg har streket under mange sitater, som jeg tenker å lage en egen bloggpost om i en senere fremtid, men her er ett som får meg til å føle både glede og sorg; 

  "But, Gus, my love, I cannot tell you how thankful I am for our little infinity. i wouldn't trade it for the world. You gave me a forever within the numbered days, and I'm greatful." (Green, s. 260)

  The perks of being a wallflower av Stephen Chbosky 

  En liten, men så betydningsfull bok. Jeg leste denne boken før jeg leste The fault in our stars, og det var virkelig denne boken som fikk meg til å sette pris på god litteratur. Karakteren Charlie er en jeg kunne kjenne meg igjen i da jeg var yngre; forsiktig og sjenert, og det er små biter i boken som virkelig bare forblir meg meg i hjertet. Boken har så mange gode sitater, og jeg satt faktisk med en penn da jeg leste den, slik at jeg kunne streke under tekst jeg likte spesielt godt. Boken forandret livet mitt på den måten at den fikk meg til å elske litteratur, da spesielt engelsk litteratur. Dette var, om jeg husker riktig, den første engelske boken jeg leste. Nå leser jeg for det meste engelske bøker, med noen unntak. 

  "So, I guess we are who we are for a lot of reasons. And maybe we'll never know most of them. But even if we don't have the power to choose where we come from, we can still choose where we go from there. We can still do things. And we can try to feel okay about them." (Chbosky, s. 228)

  Jeg skal fortelle deg min hemmelighet av Petter Stordalen 

  Denne boken leste jeg nå nylig, and it blew my mind! Ikke er jeg interessert i business, aksjer eller hotelldrift, men denne boken er så mye mer enn det! Stordalen skriver ikke hva han har oppnådd, men hvordan han har oppnådd det han har, noe som er helt vilt inspirerende å lese om. Da jeg leste boken ble jeg skikkelig gira, og tenkte at jeg kan få til hva jeg vil, bare jeg jobber for det. Haha, jeg føler at boken utstråler litt sånn "self-power"; en annen form for girl-power! Boken forandret måten jeg ser på mulighetene mine på. For det er virkelig et hav av muligheter, og de må gripes og gjøres noe med. Jeg likte spesielt kapittelet som heter "Det første skrittet". Det fikk meg til å tenke at drømmene min ligger foran meg, og det er opp til meg om jeg når dem eller ikke. 

  "Verden er full av muligheter. Hvis du ikke er fornøyd med situasjonen, er det ikke vits i å sitte å klage. Du kan faktisk gjøre noe med det. Du kan si opp, eller bryte med forventningene andre har til deg. Funker ikke gründer-ideen din, så finner du noe annet. Livet er for kort til å ta til takke med dårlige sjefer, dårlige miljøer og andre på muligheter man ikke slo til på." (Stordalen, s. 54)

  Alkymisten av Paulo Coelho 

  Det var pappa som fikk meg til å lese denne boken, etter å ha nevnt den til meg flere ganger. Jeg tror timingen da jeg leste den var veldig essensiell, på grunn av at livet mitt akkurat hadde tatt en vending som føltes litt vanskelig på den tiden. Så jeg dro til bokhandleren og kjøpte boken, og tok meg god tid til å lese den. Dette er en bok man enten kan sluke, eller velge å bruke tid på. Jeg brukte vel et par uker på den, og levde meg så inn i historien. Historien om gjetergutten og hans vei gjennom ørkenen for å møte alkymisten er ikke en historie jeg kan relatere meg så veldig til sett utenfra. Likevel kan jeg relatere meg veldig til bokens tema, verdi og lærdom. Boken forandret livet mitt på den måten at den lærte meg at det viktigste av alt her i verden er å lytte til seg selv, og sitt eget hjerte. Den lærte meg at man må kanskje reise gjennom en ørken i flere år, for å oppfylle sin drøm.

  "Å oppfylle sin egen historie er menneskenes eneste forpliktelse. Alle ting er én. Og når du virkelig ønsker deg noe, vil hele universet arbeide for at ønsket ditt skal bli oppfylt." (Coelho, s. 32)

  Hvilken bøker forandret livet ditt, litt?

  Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar